maanantai 30. toukokuuta 2011

Minitiikerikakkuset

Tuossa männä viikolla keksin tehdä minitiikerikakkuja. Minä omistan iloleipurin ruusuvuoan, jolla tulee oikein kauniita jääpaloja ja nyt se joutui sitten oikeaan tulikokeeseen kun tein noita kakkusia. Minä tein vain puolikkaan taikinan ja sitäkin jäi ylitse, mutta laitan tähän kokonaisen taikinan ohjeen.

Tiikerikakku

250g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
1,5 dl maitoa tai kermaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta

Sekoita voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää maito tai kerma ja sekoita hyvin. Sekoita leivinjauhe venhäjauhojen joukkoon ja siivilöi jauhot taikinaan. Sekoita hyvin.

Ota kolammes taikinasta erilliseen kulhoon ja sekoita kaakaojauhe joukkoon. Lusikoi taikinoita vuorotellen voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Lusikoi vaaleaa taikinaa päälimmäiseksi.

Paista kakkua uunin keksitasolla 175 asteessa 50-60 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti