Marianne-suklaamuffinit (vegaani) (12kpl)
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
100 g kasvirasvamargariinia (Sininen Keiju)
75 g tummaa suklaata (Brunberg) rouhittuna
1 dl soijamaitoa
1 dl soijajogurttia (125 g, vanilja)
1 dl Marianne Crush -rouhetta
Koristeluun
75 g tummaa suklaata (Brunberg)
Marianne Crush -rouhetta
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata margariini
kattilassa. Lisää lämpimään rasvaan puolet suklaarouheesta ja anna sen sulaa
joukkoon. Lisää soijamaito ja -jogurtti. Yhdistä kuivat aineet ja rasvaseos.
Lisää lopuksi puolet suklaarouheesta ja Marianne Crush, sekoita varovasti
tasaiseksi. Laita muffinipellin syvennyksiin paperivuoat ja jaa taikina niihin.
Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Koristele jäähtyneet muffinit sulatetulla suklaalla, jonka
päälle ripottelet Marianne Crushia.
Ohje on kaivettu jostain internetin ihmeellisestä maailmasta. Minä itse muuten korvasin Marianne -rouheen mantelirouheella. Ja silti tuli hyviä.
Jos tuo marianne-rouhe tehdään niistä karkeista niin silloin tämä ei ole vegaaninen.
VastaaPoistaHei vaan, näköjään Hippityttönen on ollut jo samalla asialla. Minä kävin juuri hankkimassa muffiini-tarpeet ja tarkistin rouheen ainekset. Siinä tosiaan on maitohauhetta, joten resepti ei ole kokonaan vegaaninen.
VastaaPoistaJuu kyllä minä sen itsekin huomasin ja siksi korvasinkin sen mantelirouheella. Ja reseptin olen ottanut jostakin nettisivulta, jossa oli ohjeita vegaaneille.. Mutta kiitos kommenteista! :)
VastaaPoistaHmmm..korvasin Marianne-rouheen turkinpippurirouheella. Tuli sanattomaksi vetäviä suklaa-salmiakki-muffineja! Ja vegaanisia 100%:sti!
VastaaPoistaMoni vegaani luokittelee nämä tuotteet vegaanisiksi, koska ainesosaluettelon maitoainesosa tarkoittaa valmistajan mukaan jäämää, joten siksi ne löytyvät tämänkin sivun listoilta (vegaanituotteet.net). Alla Fazerilta helmikuussa 2011 saatu viesti liittyen aiheeseen:
VastaaPoista“Fazerin Marianne, Marianne Crush, Mariannelakritsi, Premium leivontasuklaa ja Tumma leivonta suklaa sisältävät aina varmasti maitojauhetta alle 0,5 prosenttia. Kyse on nimenomaan jäämästä eli tuotteiden resepteissä ei ole maitojauhetta. Sitä kuitenkin eksyy niihin, koska samoilla tuotantolinjoilla valmistetaan myös maitojauhetta sisältäviä suklaita.”
Lisäselvitys syksyltä 2011:
“Maitojauhetta on aina varmasti alle 0,5 prosenttia (eli välillä ei yhtään, välillä 0,49 % mutta aina alle 0,5 %).”
Tällainen info aiheesta vegaanituotteet.netin sivuilla.