torstai 28. huhtikuuta 2011

Kookoskookos

Eilen minä leivoin kookos-sitruunakuppikakkuja. Minä olen vannoutunut kookoksen vihaaja, mutta silti tein niitä. Ajatuksena oli antaa ne lahjaksi ystävälle. Aluksi näytti siltä, että sitä tilaisuutta ei tule, mutta sitten se tulikin. Lauantaina nimittäin saat mussuttaa kaikki 11 kuppikakkua. Voit ehkä tarjotani niitä muillekin. Mutta jos lauantai ei onnistu, niin laitan ne postissa. Täytyy kyllä myöntää, että eivät kovin paljoa kookokselle maistu, kun eilen niitä maistelin, että kyllä minä voin niitä syödä kunhan en laita niitä kookoshiutaleita tai sitä kuorrutetta siihen päälle. Ja jossakin vaiheessahan tämäkin resepti olisi tullut ajankohtaiseksi niin samapa se nyt on tehdä. Tittidii, huomasinpa juuri, että en ole huomioinut tuota kuorrutetta ollenkaan tehdessäni näitä.. No ei kai se haittaa, ei minua ainakaan :) Eikä minulla kyllä kuvaakaan ole, koska en ole rakentanut niitä valmiiksi, koska pelkään niiden hajoavan osiin, joten rakennan ne vasta lauantaina. 

Kookos-sitruunakuppikakut    (12 keskikokoista/24 pientä)

3½ dl vehnäjauhoja
1tl aitoa vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
125g huoneenlämpöistä voita
1 3/4 dl sokeria
2 kananmunaa
1 1/4 dl kookosmaitoa

Lemon Curd
6 kananmunan keltuaista
3dl sokeria
1½ rkl pestyn sitruunan raastettua kuorta
1 1/4 dl sitruunamehua
100g huoneenlämpöistä voita

Kuorrute
25g huoneenlämpöistä voita
5dl tomusokeria
n. ½dl kookosmaitoa

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja jätä seos odottamaan. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaa, hyvin vatkaten. Lisää jauhoseos vuorotellen kookosmaidon kanssa. Jaa taikina paperivuokiin. Kypsennä koosta riippuen noin 20 minuuttia, pienenpiä vähemmän aikaa.

Mittaa sitruunatahnan ainekset kattilaan, voita lukuu ottamatta, sekoita ja kuumenna hitaasti keskilämmöllä kunnes seos sakenee. Nosta kattila levyltä ja lisää voinokareet vähitellen, koko ajan sekoittaen, niin että voi sulaa. Nosta seos jääkaappiin sakenemaan.

Kuorrutus: Vaahdota voi pehmeäksi ja sekoita siihen tomusokeri. Lisää vähitellen kookosmaitoa niin, että saat sakean, mutta hyvin levittyvän kuorrutteen.

Leikkaa veitsellä jokasen kakun "kansi" pois. Pidä kantta leikatessasi veistä vinossa niin, että jokaisen kakun keskelle muodostuu noin 3 sentin, alaspäin kapeneva syvennys. Täytä syvennykset sitruunatahnalla ja nosta kannet paikoilleen. Paina ne kiinni kevyesti, että tahna pysyy suurimmaksi osaksi sisällä ja pitää osat yhdessä. Kuorruta kookokuorrutteella ja lisää kookoslastuja pinnalle.

Juuri nyt minä olen niin täynnä makeaa ja kuppikakkuja, että pidän sillä saralla tauon ja yritän tehdä jotain muuta. Tai sitten en tee mitään, sekin on vaihtoehto. Luultavasti kuitenkin rupean taas värkkäämään salaatteja, ja jos niin teen niin tänne tulevat kaikki salaattiohjeet sitten. Ne tosin voi olla muunnelmia toisistansa, mutta ei kai se haittaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti