tiistai 19. huhtikuuta 2011

Merihenkiset herkkukakut

Tällä kertaa tosiaan syntyi merihenkisiä herkkukakkuja. Ja edelleenkin samasta kirjasta kuin ennenkin. Kuva tuolla alhaalla, hetki siinä meni, mutta sain kuin sainkin nuo kuvat tuolla lailla vierekkäin. :)

Ohje tulee tässä:                        (12 keskikokoista tai 24 pientä)

4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl aitoa vaniljasokeria
2 3/4 dl sokeria
125g huoneenlämpöistä voita
3 kananmunaa
½ dl vispi- tai kuohukermaa tai maitoa
2½ rkl konjakkia tai vahvaa appelsiinimehua


Kuorrute
20g Philadelphia tuorejuustoa
75g huoneenlämpöistä voita
6½ dl sihdattua tomusokeria
1 rkl aitoa vaniljasokeria
n.½ dl maitoa tai kermaa

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri astiaan, sekoita ja jätä seos odottamaan. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (tähän tarvitaan sitä huoneenlämpöistä voita) ja lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Vatkaa seosta hyvin kunkin kananmunan lisäämisen jälkeen. Lisää kerma ja konjakki ja sekoita taikinaan lopuksi jauhoseos.

Jaa taikina paperivuokiin. Kypsennä keskikoisia kuppikakkuja 20-25 minuuttia ja pienempiä vähän lyhyemmän aikaa. Laita kakut vaikka ritilän päälle jäähtymään.

Kuorrutus: Sekoita tuorejuusto ja voi, lisää tomusokeri sihdin läpi, lisää vaniljasokeri. Sekoita joukkoon maitoa vähän kerrallaan, kunnes seos on sopivan sakeaa. Minä lisäsin omaan kuorrutukseeni sinistä elintarvikeväriä.















Kahden värisiä kakkusia minulla on sen takia, koska tein ensin puolikkaan kuorrutteen, koska viimeksi kuorrutetta tuli liikaa. Mutta tällä kertaa sitä olisi ilmeisesti tullut oikea määrä. Eipähän siinä, nyt sain kahta eri sinistä kuorrutetta. Ja vaikka vihaan tuorejuustoa ylitse kaiken, niin olen huomannut, että leivonnaisissa se on hyvää. ei se juuri maistu niissä, mutta tuo sellaista erilaista tuntua, kuten tuohon kuorruutteeseen. Se ei maistu tuorejuustolle, mutta silti tietää, että siinä on tuorejuustoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti